انجمن ادبی هور شانزدهمین جلسه خود را برگزار کرد
جلسه شانزدهم انجمن هور با همراهی زهرا غلامی به عنوان مهمان جلسه، الهام زارعی زاده کارشناس ادبی استان ،سهیل مقیمی مربی ادبی استان و هیوا ملکی مربی مسئول شهر سریش آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان کردستان، در ابتدای جلسه سهیل مقیمی، مربی ادبی و مسئول انجمن ادبی هور، زندگینامه ای از مهمان جلسه را در گروه ارسال کرد و در ادامه توضیحاتی درمورد نحوه شکل گیری هور، اولین انجمن مجازی کانون پرورش فکری ارائه دادند.
بعد از صحبتهای اولیه زهرا غلامی، اولین داستان با نام فراموشی ،از نویسنده نوجوان،فاطیما حیدری به گروه ارسال شد. اعضا نظرات خود رادرمورد داستان حیدری گفتند و در ادامه غلامی نظرات کارشناسی خود را درمورد داستان فراموشی بیان کردند.
وی درمورد سوژه و نحوه شکل گیری طرح در داستان توضیح دادند و اینکه حیدری سوژه خوبی در داستان انتخاب کرده و اگر پرداخت های خوبی داشته باشد به یک داستان خوب تبدیل خواهد شد. در قدم بعدی شخصیت های داستان را حلاجی کردند و با توضیح درمورد شخصیت ها ، درمورد شخصیتهای سایه ای توضیحاتی دادند و از نحوه انتخاب شخصیتها در نویسنده های بزرگ را بیان کردند.
در ادامه از توصیفهای داستان فراموشی تعریف کرده و به بیان تاثیر توصیف در داستان پرداخت و از توصیف های غیر مستقیم و اینکه توصیف گفته نشود، نشان داده شود حرف زدند. درمورد گفت و گوهای داستان و اینکه بعضی از گفت و گو ها مقداری رسمی بودند بیان کردند و راه حل هایی برای بهبود وضعیت دیالوگ ها بیان کردند.
داستان بعدی از فاطمه زارعی با نام زندگی بود. زارعی بیوگرافی از خودش را در گروه بیان کرد و در ادامه اعضا نظرات خودشان رامورد داستان زندگی بیان کردند. در پایان غلامی نظر خودشان را درمورد این داستان بیان کردند و گفتند که چقدر داستان نزدیک به کتاب های خانم نظر آهاری بود و از زارعی خواست کتاب های او را مطالعه کند.
داستان بعدی متعلق بود به آوین رضایی و داستان پرواز برفراز آسمان . اعضا طبق روال نظرات خودشان را بیان کردند و در انتها مهمان برنامه درمورد داستان رضایی اظهار نظر کرد. غلامی از سوژه داستان تعریف کرد و بیان کردند که ما تلاش میکنیم تا شخصیتهایی متفاوتی خلق کنیم. درمورد شخصیتهای اصلی و فرعی توضیح دادند و از گنگ بودن شخصیتها صحبت شد. غلامی برای اعضا کتابهایی از شخصیتهایی بیان کردند که مادر شخصیت اصلی مرده بود.
در ادامه در این جلسه زهرا غلامی علاوه بر گرامی داشت یاد و خاطره ی هشت سال دفاع مقدس که با هرچه در توان داشتند و با جان خود از این سرزمین دفاع کردند گفت : درست است که شما در آن روزها به دنیا نیامده بودید اما باید با سرگذشت و زندگینامه این بزرگ مردان آشنا شویم و مطالعه کنیم و از رشادت ها و از خودگذشتی هایشان درس بگیریم.
وی با معرفی کتاب های کودک و نوجوان که درحوزه ی فرهنگ ایثار و شهادت و در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ شده است ، گفت : خواندن کتاب هستی ، زیبا صدایم کن ، فقط بابا می تواند من را از خواب بیدار کند و گردان قاطرچی ها را می توانید چندین بار مطالعه کنید.ایشان با معرفی نویسندگانی که در حوزه ی دفاع مقدس کار می کنند، گفت : خواندن این کتاب ها باید میشود حال و هوای آن روزها را در ذهن خود ترسیم کنید و در ذهنتان ماندگار شود و بتوانید در این حوزه نیز بنویسید. وی به بچه ها پیشنهاد داد در داستان دفاع مقدس تلاش کنید مستقیم گویی نکنید ، شعار زدگی نداشته باشید و سوژه هایی را پیدا کنید که به شما کمک می کند در حوزه ی ایثار و شهادت به معرفی قهرمانان ایرانی بپردازید
جلسه با اهدای لوح از طرف زارعی زاده کارشناس ادبی به مهمان برنامه پایان یافت.