• 1402/03/16 - 10:41
  • تعداد بازدید: 141
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
قطب‌الدین صادقی در نشست هنر و ادبیات کودک و نوجوان سنندج:

کانون اصیل‌ترین نهادی است که برای کودکان فعالیت می‌کند

قطب‌الدین صادقی در اولین نشست هم‌اندیشی مسایل هنر و ادبیات کودک و نوجوان که در مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سنندج برگزار شد، کانون را اصیل‌ترین نهادی دانست که برای کودکان کار می‌کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، این نشست با حضور قطب‌الدین صادقی فیلم‌نامه‌نویس، نمایش‌نامه‌نویش، مترجم، کارگردان تئاتر، بازیگر سینما و تلویزیون و جمعی از نویسندگان، شاعران و هنرمندان کشوری و استانی در مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ کانون سنندج روز پنج‌شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ برگزار شد.

صادقی در سخنانی گفت: با اینکه ادبیات کودک هر کشور زیربنای ادبیات بزرگسال است، اما خود به تنهایی ستون محکم و استواری است. ما بیش از ۱۵میلیون دانش‌آموز داریم باید از خودمان بپرسیم که فارغ از امر ایدئولوژیک آموزش مستقیم به دانش‌آموزان، برایشان چه برنامه‌های پیشرفته‌ای در امر پرورش داریم، امروز در کشورهایی مانند نروژ و ژاپن ارتباط معلم یا مربی و دانش‌آموز به شدت تغیییر کرده است. دیگر معلم متکلم وحده نیست و نمایش و فعالیت‌های خلاقانه و دیگر فعالیت‌های عملی در مدارس انجام می‌شود.

این کارگردان تئاتر افزود: امروز در تمام دنیا تلاش می‌کنند اساس پرورش بر مبنایی باشد که موجب پرورش استعدادهای ذاتی کودک شود و به وسیله‌ی کشف این استعدادها کودک توانمندی‌های خود را دریابد و در این زمینه کار کند بنابراین به نظر من در زمینه ادبیات، نمایش، نقاشی و هنر کودک خیلی کم کار شده است. همه می‌دانیم که زیربنای کانون محکم است و می‌داند که می‌خواهد به کودک چه بدهد و یکی از پنج اصل تربیت کودک را رعایت می‌کند.

صادقی یادآور شد: یکی از این پنج اصل پرورش «تخیل» است، دومین اصل این پرورش «ابتکار عمل» است که من این ابتکار را در فیلم «سکه» که از تولیدات کانون است دیده‌ام. همچنین این فیلم توانایی حل مساله را در کودک به تحلیل و نمایش می‌گذارد و یافتن راه حل همان ابتکار عمل است، چطوری تعقل را به عمل در بیاوریم .

این نمایش‌نامه‌نویس افزود: بچه‌ها همیشه به راهنمایی بزرگان و اولیا تربیتی احتیاج دارند و زمانی کودک به اثر جذب می‌شود که علاوه بر نصیحت و تربیت، خودش را در اثر ببیند و اندیشه‌ای را ارائه دهد که ابتکار عمل را در کودک تقویت می‌کند. اساس تربیت در شرق محفوظات است زیرا تمام برنامه‌های آیینی ما هم این را تایید می‌کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: کودک امروز رنج‌هایی که ما کشیده‌ایم را نمی‌شناسد و نمی‌تواند تحمل کند زیرا اساس کودکی شادی است. پس تا می‌توانیم باید به کودک شادی بدهیم و این شادی در تصویر است. این شادی در روایت است. این شادی در نمایش است و این وظیفه‌ی آموزش و پرورش نیست.

صادقی همچنین گفت: من چند سال هم عضو کمیته برنامه‌ریزی تالیف کتاب‌های درسی بودم. بگذاریم روحیه کارساز و پویا در کودکان همیشه حفظ شود. یک نکته هم یادآوری می‌کنیم که اصالت روایت مهم است. باید دروغ، تقلید، تزویر و جعل را از روایت‌های کودک حذف کنیم. زیرا با این کارها کودک را زیر سوال می‌بریم. با تحلیل‌های نو زاویه دید تازه به کودک بدهیم و توجه به فرهنگ عامه، زندگی روزمره و فرهنگ عمومی مردم را هم فراموش نکنیم. هر چند ما با دنیا فاصله داریم اما کودکانی که مانند گنج در کنار ما هستند و کانون همیشه قدر این گنج‌ها را دانسته و اصالت خود را حفظ کرده است. امیدوارم دیگر اداره‌ها هم به این امر مهم بپیوندند و بودجه‌های خود را در این راه هزینه کند.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت