آیین نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و سالروز پاسداشت زبان و ادب فارسی در کردستان
آیین نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و سالروز پاسداشت زبان و ادب فارسی به صورت مجازی بو با حضور مربیان فرهنگی هنری، ادبی و اعضای نوجوان مراکز استان کردستان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان کردستان، در این برنامه مریم عباسی، کارشناس و مهمان جلسه با بیان نکاتی در رابطه با اینکه بیست و پنجم اردیبهشت ماه در سالنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران با عنوان "روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی" نامگذاری شده است گفت : آشنایی مربیان و نوجوانان با شاهنامه وداستان های شاهنامه و شاعر حماسهسرای بزرگ ایران زمین، حکیم ابوالقاسم فردوسی در خلال برگزاری این برنامه اتفاق می افتد که بستر مناسبی جهت تحقیق و افزایش سطح دانش و آگاهی در رابطه با این اثر را فراهم می آورد.
عباسی با اشاره به اینکه "شاهنامه" حاصل ۳۰ سال تلاش و مطالعه شبانهروزی فردوسی بوده، به گوشه ای از داستان هایی که نقش زنان در آن ها پر رنگ تر و مشخص تر بوده است پرداخت.
در ادمه ی این ویژه برنامه مربیان، اعضای کودک و نوجوان به شاهنامه خوانی پرداختند.
اثر جاودان فردوسی یکی از مهمترین اسناد مکتوب ایران زمین و ادبیات کهن پارسی، حماسهای منظوم با حدود ۶۰ هزار بیت شامل اسطورهها، افسانهها و تاریخ چهار دودمان پادشاهی پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان ایران از ابتدا تا آغاز دوران اسلامی در سده هفتم است. این اثر حماسی شامل سه بخش "اسطوره، پهلوانی و تاریخی" که نفوذی عمیق در ادبیات جهان دارد و تقریبا به همه زبانهای رایج ترجمه شده است.
فردوسی و اثر ماندگارش در ابعاد گسترده و مهم دیگری نیز تاثیرات بسیار زیاد از خود برجای گذاشته بطوری که به اعتقاد همه پژوهشگران متخصص در تاریخ و ادبیات، نقش شاهنامه فردوسی در پاسداری از "اصطلاحات و دستور زبان فارسی، حفظ عناصر ملی، ملیت و درونمایههای شالودهای قومیت ایرانی، حتی احیا هنر نقاشی و خطاطی و همچنین توجه ویژه آن به تربیت و اخلاق" غیرقابل انکار است.